samsam

Voor SamSam mocht ik lijntekeningen maken, op en rond de foto’s en de artikelen. SamSam is een lieve herinnering uit mijn kindertijd: een tijdschrift dat we meekregen van school. Of op school mochten lezen, dat weet ik niet meer. Ik vond het een geweldige traktatie. Het blad was verre van glossy, dat was mijn basisschool ook. flamingovies

Als kind tekende ik ook altijd de krant vol. Gedachteloos. Dat maakte de opdracht wel dubbel nostalgisch fijn. Maar SamSam is fris en gaat ergens over. Het Dagblad van Noord-Limburg heus ook wel, mijn tekeningen toen minder. In ieder geval: er werd een strenge selectie gemaakt uit al die lijntekeningen. Het artikel ging over het winnen van zoet water op Curacao. Ik heb heel veel getekend die week. Het artikel bleef schoon, fris. De barracuda’s zwommen er gelukkig wel rond.

a_barracudas_junior

 

••••

For SamSam, a educational magazine I know from my childhood I could make ‘doodles’, do I need to say more? I doodled for hours and filled football fields. The magazine stayed clean and fresh.

verzameling_flesjesblauw2

Comments are closed